10 romantikus külföldi úti cél megfizethető áron?

10 romantikus külföldi úti cél megfizethető áron?

Az olcsó külföldi utazások iránt érdeklődő magyar párok számára számos vonzó célállomás kínálkozik, amelyek nemcsak költséghatékonyak, hanem felejthetetlen élményeket is ígérnek. Az alábbi lista 10 romantikus külföldi úti célt mutat be, amelyek különösen kedvezőek lehetnek a költségtudatos utazók számára.

Fontos és hasznos tudnivalók!

Fontos megjegyezni, hogy az utazási költségek szezonálisan és az aktuális gazdasági helyzettől függően változhatnak, ezért érdemes előre tervezni és kutatni a legjobb ajánlatokért.

A repüléshez igazítsd a tervedet!

A trükk amivel egy magyarországi nyaralásnál is olcsóbban tudsz külföldre utazni, az az, hogy jó sorrendben tervezed meg az utat.

Az emberek többsége kinéz egy országot ahová utazni szeretne majd szabadságot kér és lefoglalja a szállást és a repülőjegyet. Ezzel az a probléma, hogy ki vagy téve a szabadság ideje alatt adott áraknak és vagy szerencséd van, vagy egy vagyont fizetsz repülőjegyre.

Foglald le a repülőjegyet

A leghatékonyabb az, ha repülőjegyeket nézel vagy egy adott országba, vagy teljesen random Európába. Meg fogsz lepődni, hogy 20-30 ezer forinttért 2 főre oda-vissza utakat is találtok.

Ma már több olyan hasznos oldal van, ahol kilistázhatod a járatokat és kiválasztani a legolcsóbb jegyeket. Ha tudsz angolul javasoljuk a kiwi.com oldalt, ha ragaszkodsz egy magyar nyelvű oldalhoz, akkor a pelikan.hu oldalt javasoljuk.

Kell egy szállás

Ha a repjegy és a szabadság is megvan, lefoglalhatod a romantikus út legfontosabb pontját, a hotelt. Hotel választásnál szintén sokat lehet spórolni, ha összefoglaló oldalt nézel. A booking.com a legnagyobb foglalási oldal, de nem biztos, hogy mindig a legolcsóbb is. Javasoljuk a Trivato oldalát, ahol a legolcsóbb szállásajánlatot választhatod ki.

10 romantikus külföldi úti cél

Bulgária és fekete tenger
  1. Bulgária, Fekete-tengeri part – Bulgária kedvező árú üdülőhelyei, mint például Szozopol vagy Albena, kiváló választások a pihenésre vágyó pároknak. A Fekete-tenger partján található üdülőhelyek gyönyörű strandokkal, olcsó étkezési és szálláslehetőségekkel csábítanak.

    • Romantikus tipp: Sétáljatok a régi Nessebar kőkövezetes utcáin naplementekor, és élvezzétek a történelmi hangulatot, miközben kéz a kézben sétáltok.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Szófiába vagy Burgaszba, onnan busszal vagy bérelt autóval a Fekete-tengeri üdülőhelyekre.
  2. Montenegró – A gyönyörű tengerpartok, középkori városok és a Kotori-öböl lenyűgöző látványa Montenegrót ideális célállomássá teszi. Az élet itt viszonylag olcsó, így az ország tökéletes választás lehet egy romantikus, de költséghatékony utazáshoz.

    • Romantikus tipp: Válasszatok egy hajótúrát a Kotori-öbölben, ahol a lenyűgöző hegyi táj és a kristálytiszta víz garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Podgoricába vagy Tivatba, onnan bérelt autóval vagy helyi buszokkal.
  3. Albánia – Albánia az egyik legjobban őrzött titok Európában, fantasztikus strandokkal, olcsó szállásokkal és vendégszerető helyiekkel. Durrës és Saranda különösen népszerűek a turisták körében.

    • Romantikus tipp: Fedezzétek fel a Llogara-hágót autóval, megállva a lenyűgöző kilátópontoknál, hogy élvezzétek a tenger és a hegyek látványát.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Tiranába, onnan busszal vagy bérelt autóval a kiválasztott partvidéki városokba.
  4. Macedónia – Felfedezésre váró történelmi helyszínek, lenyűgöző természeti szépségek és kedvező árak jellemzik. Ohrid városa és a hozzá tartozó tó kihagyhatatlan célpont a régióban.

    • Romantikus tipp: Töltsétek egy estét Ohrid városában, a tó partján, ahol romantikus vacsorát élvezhettek a vízre néző étteremben.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Skopjéba, onnan busszal vagy bérelt autóval Ohridig.
  5. Románia – A gazdag történelmi és kulturális örökség, valamint a változatos táj jellemzi, különösen Transzilvánia, ahol kastélyok és hegyvidéki tájak várják a látogatókat. Az árak általában kedvezőek az étkezés és szállás tekintetében.

    • Romantikus tipp: Látogassatok el a Bran kastélyba, amelyet Drakula kastélyaként is ismernek, majd élvezzetek egy pihentető fürdőt egy közeli wellness központban.
    • Ajánlott utazási mód: Autóval vagy buszos kirándulással.
  6. Bosznia-Hercegovina – Sarajevo és Mostar városai kulturális és történelmi gazdagságukkal, valamint kedvező áraikkal csábítják a látogatókat. A helyi konyha kipróbálása kötelező!

    • Romantikus tipp: Séta Mostar óvárosában, a híres híd mellett, majd egy kellemes vacsora a Neretva folyó partján.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Sarajevóba, onnan busszal vagy bérelt autóval Mostarba.
torokorszag isztambul 65c0c7d36f8cb

7.
Törökország
– Bár Isztambul lehet, hogy drágább, Törökország számos más része, mint az Égei-tenger vagy a Földközi-tenger partvidéke, kedvező árú üdülést kínálhat. A Cappadocia hőlégballonos túrája egy életre szóló élményt nyújthat.

    • Romantikus tipp: Egy hőlégballonos kaland Cappadociában, ahol a napfelkeltét nézve a lélegzetelállító táj felett lebeghettek.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Isztambulba vagy Ankarába, onnan belföldi járattal Nevşehirbe, majd autóbusszal vagy transzferrel a szálláshelyre.

8.
Portugália
– Különösen az Algarve régió kínálhat kedvező árú szállásokat és éttermeket, valamint gyönyörű strandokat és bájos kisvárosokat. Liszabon és Porto városai is kedvező ár-érték arányú látványosságokkal bírnak.

    • Romantikus tipp: Béreljetek egy autót, és fedezzétek fel az Algarve rejtett strandjait, majd élvezzetek egy pikniket a naplementében.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Lisszabonba vagy Faróba, onnan bérelt autóval az Algarve környékén.

9.
Görögország
– Bár bizonyos szigetek, mint Mykonos vagy Santorini, drágábbak lehetnek, számos másik helyszín, például Kréta, Korfu vagy a Peloponnészosz félsziget, kedvező árú lehetőségeket kínál.

    • Romantikus tipp: Vitorlázzatok el egy privát túrán a Jón-tengeren, felfedezve a rejtett barlangokat és eldugott strandokat.
    • Ajánlott utazási mód: Repülővel Athénba, onnan belföldi járattal vagy komppal a kiválasztott szigetre.

10.
Csehország
– Prága kivételével, amely a turisták körében népszerű, és emiatt drágább is lehet, Csehország számos más városa és vidéke kínál kedvező árú szállásokat és étkezési lehetőségeket. Felfedezhetik a bohém paradicsomot vagy Cesky Krumlov varázslatos városát.

    • Romantikus tipp: Egy esti sétát a Karlovy Vary-i híres sétányon, ahol forrásokból származó gyógyvizet kóstolhattok.
    • Ajánlott utazási mód: Autóval vagy vonattal. Vonat Győr-Prága között mindössze €18.90-tól kapható.
Prága

+1 tipp a nyaraláshoz

Tedd felejthetetlenné a romantikus éjszakákat a Kamagra Oral Jelly-t potencianövelővel és hogy párod is hosszan élvezze a külföldi estéket, rendeljetek nyaralás előtt Lovegra női potencianövelőt, melyek hatásáról alábbi cikkünkben olvashatsz részletesen: Kamagra hatása. Miért ilyen népszerű?

Összefoglaló

Minden utazási terv megkezdése előtt érdemes áttekinteni a legfrissebb utazási tanácsokat, ellenőrizni a vízumkövetelményeket és a helyi egészségügyi előírásokat. Az online foglalási platformok és az utazási alkalmazások segíthetnek a legjobb ajánlatok megtalálásában.